kan jag så kan du

kan jag så kan du

För mig har träning och kost blivit ett starkt intresse. Att äta rätt ger mig mycket energi, samt ork att träna. Många hör av sig till mig och frågar om jag kan tipsa om någon som jag blir inspirerad av. Och visst kan jag väl göra det.

Direkt leder mina tankar till min mammas inspirationskälla – Charlotte Perrelli.  Mamma har alltid sagt, läs boken, den är så enkel men ändå så innehållsrik, den ger så mycket tips.

Sagt och gjort jag tog ner boken från hyllan, började bläddra lite lätt, helt plötsligt försvann tiden och jag upptäckte att jag satt med en bok som hade innehåll av allt, som för mig känns viktigt. Boken heter KAN JAG KAN DU, skriven av Charlotte Perrelli tillsammans med sin personliga tränare Jesper Björk.

Bokens innehållsförteckning:

Kan jag kan du!

Varför  träna?

Inför träningen.

Testprofil.

Du lever just nu!

Charlottes träning.

Uppvärmning.

Konditionsträning

Nivå 1

Tankar om träning

Nivå 2

Stretchning.

Pyssla om dig själv!

Kost och träning.

Mina favoritrecept.

Träningsprogram.

Träningsupplägg.

Eller hur? Visst verkar Charlotte Perrelli lyckats fånga in allt, i denna ljuvliga bok. Numera är hon inte bara mina mammas inspirationskälla utan även min. Boken är grym, och den resan Charlotte har gjort lika så.

 

 

Här kommer ett av Charlottes härliga recept, en matträtt vi äter allt som oftast hemma.

MATIG RÄKSALLAD

4 portioner

1 huvud isbergssallat

200 g färska champinjoner

4 tomater

1 msk hackad gul lök

8 sparrisar

1 msk finskuren gräslök

Pinjenötter

500 g skalade räkor

2 hårdkokta ägg

Dill

 

Ansa och skölj sallaten och grönsakerna.  Skiva champinjonerna, dela tomaterna i klyftor, hacka och skär gräslök. Dela sparrisen i 3 cm långa bitar och blanchera. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Riv sallaten i bitar och blanda med grönsaker, pinjenötter och räkor. Lägg upp salladen på ett fat, häll över en god vinägrett eller hemlagad dressing.

Boken har massor av härliga bilder, tagna av fotograf Janne Danielsson.

Ett svar på ”kan jag så kan du

  1. Vad glad jag blir av att läsa detta fina inlägg.Charlotte är mycket duktig och en kvinna som ger en extra kick.Ni som inte hunnit läsa boken, gör det. Hennes träningstips och kostråd är bäst. Inga konstiga rätter, bara rätt och slätt och väldigt enkelt, men så himla bra.
    kram till er där ute

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: