Måste stressa mindre

Måste stressa mindre

Jag är nog inte den ända som lever i stress.. Men kan det vara ångestattacker också?

Bildresultat för stressa Jag vet att jag kan vara en person som överanalyserar det mesta ibland, är orolig utav mig ocv. Men det är så jag funkat sen jag var yngre. Det är ABSOLUT inget som jag är stolt över. Utan mer en stressfaktor för mig själv. Jag kan även hamna i såna lägen än idag. Det kväver mig inombords. Jag blir väldigt lätt stressad för små saker. När jag hamnar i såna svackor blir jag väldigt känslig, kan lätt bli ledsen & väldigt låg.. Då vill jag bara krypa ner undertäcket, krypa in i Razmus famn och och gosa med älskade Mini. Då glömmer jag stressen för ett tag. Det syns väldigt tydligt på mina ögon när jag är i en sån situation. Jag även vaknar på nätterna utav jobbiga mardrömmar och det påverkar mig & min energi. Har även fått frågan, du får inte som ångestattacker då? Ingen aning kanske, kanske inte? det kan jag inte svara på. 

Vissa dagar känns det som jag har en så kallad ”svullad eller klump i halsen” och det känns som jag blir kvävd. Det spänner runt halsen & desto mer jag tänker på det så känns det värre. Det tillkommer ofta vid min stress. Jag försöker att stressa mindre och tänka på annat. Därför gör jag sånt som jag jag älskar att göra. Till exempel att umgås med min pojkvän våran lilla hund, Vänner, träna, jobba, umgås med familjen osv. Förstår inte varför jag blir stressad ibland. Oftast kommer det på kvällarna när kroppen går ner i lågvarv. Så konstigt och märkligt!!

Jag känner mig så lyckligt lottad över det fina jag har i livet & det vill jag fortsätta att känna. Därför är det extra viktigt att inse värdet i att ta en paus ibland för att fortsätta hålla allt det fina vid liv. Så jag ger all MIN BÄSTA energi jag har till det jag älskar mest!

Vi lever i en tid där vi alltid har någonting för oss, man ska gärna göra flera saker samtidigt, Så typiskt mig.. Men jag känner att jag klarar av flera saker på en gång men kroppen behöver nog mer balans än jag tror.

Man behöver bara lära känna sig själv, sin egna kropp hur mycket den orkar. Att våga säga ifrån när man känner att det blir för mycket. Alla människor fungerar olika. Kroppen är som en maskin, blir det för mycket så lägger den av. Därför är det viktigt att ta hand om kroppen och komma på vad som får den att hamna i en bra balans. Exempel det som funkar bra för mig för det mesta är att aktivera kroppen med träning, så som att gå till gymmet och prestera, ta en promenad ute i naturen. Ibland är det också skönt att bara få vara. Ex att varva ner med ett yoga pass, till att ligga i soffan och kolla film på film med godis. Finns massor av saker att göra för att varma ner.. gäller bara att man ger sig själv tid för det. Viktigt stt lyssna mer på sig själv och reflektera och finna lugnet.

Känner ni också dagens stress med jobb, plugg, familj och framtids planer? Kanske är det bara vårens dimma som smyger på en och vi alla längtar efter solens strålar?

Jag är så lyckligt lottad att jag har världens finaste pojkvän som alltid finns för mig i alla lägen,  min stöttepelare ,styrka. Han både peppar mig till det jag Vill uppnå med tränings bl.a. & även får mig att stressa mindre. (man behöver inte göra allt & det gör inget om man inte alltid hinner med allt på en dag säger han)  ska ta till mig det..

Våran fina vovve som är bäst i världen, så mycket kärlek som hon ger oss är så underbart. Våran lilla snutt som alltid finns där för oss båda. 

Stor kram //paulina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: